я делал так, что бы обсадить подшипники зажимал с усилием, потом нужно немного покрутить рулём, отпустить гайку на 1/6 часть, руль должен работать без усилий, через время желательно проверить, лёгкость хода руля и отсутствие люфта.
Всім привіт! Замінив я сальники помпи ОСь такий вид вони мають
Спочатку я злив ОЖ і моторну оливу (оливу зливав в чисту каністру, бо і 100 км не проїхав від заміни) І зняв праву кришку двигуна. Я спочатку не був впевнений, що це потрібно, але як потім виявилося інакше не вийшло б
Такий вигляд мая сама кришка із внутрішньої сторони. Знизу в правому кутку видно трохи металевої стружки
Дійшов до пружинчатого сальника і дуже довго думав як його зняти. Нічого кращого на розум не прийшло як вибити із протилежної сторони. Вибивши цей сальник, дібрався до "виновника торжества". на фотці видно, що він повністтю зруйнований. Не дивно, що він підтікав
Збираємо в зворотньому порядку. Запресовую новий сальник
Запресовую пружинчатий сальник
Довелося трохи подумати як його запресувати, гарно підійшов шаровий кран на 3/4
Прокладка правої кришки двигуна була пошкоджена, тому використав високотемпературний герметик, прикрутив і залишив сохнути на добу. Після цього залив оливу, антифріз і проїхався 15км - біля дренажного отвору все сухо Тільки помітив, що трохи підтікає ОЖ із під прокладки між помпою і металевою трубкою, на яку одягається патрубок до двигуна, знов злив ОЖ, відтер залишки старої прокладки і посадив все на герметик. Вчора залив ОЖ, проїхався - все good
Хочу придбати собі пару листів пароніту, щоб робити з нього прокладки, бо чекати добу поки сохне герметик якось не "комільфо", та й з такими прокладками можна зробити охайніше, як на мене
Доречі, моторну оливу залив ось таку
_________________ То ж тепер летімо, брате! Годі тліючи стояти, Коли маєш крила, То літати мусиш ти.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 16