Все верно, только водила возможно посмотрел в зеркало секунде так на 12-й и буквально сразу после этого мотик и возник ниоткуда. Да я водилу не оправдываю, как минимум повороты надо включать, но Жень буквально позавчера на Оболони тетка на джипе увидела что загорелся красный свет и решила резко с третьего ряда перестроится в крайний правый, а меня в нем не заметила. Я ей даже сигналил - пофиг. Подъезжаю и говорю "мадам что это было" в ответ "я вас не заметила". В Киеве это обыденная ситуация.
Оно то так, да вот только смотреть в зеркала надо непосредственно ДО, а на когда то там. Тем более, что дело было в Москве, а по сравнению с ней наш Киев с его пробочками и заторчиками нервно (слава те, Господи) курит в стороне. Пилота не оправдываю. Имея динамику в разы выше, чем у остальных участников ДД, надо просчитывать на пару ходов вперед, а не полагаться на удачу.
Мото: планується
Тел.: 0681104331
Вважаю - дуже хороший досвід для мотоцикліста - поїздити хоч трохи за кермом автомобіля. Тоді, їдучи мотоциклом, значно легше буде розуміти, чого чекати від автомобілів.
Є старий анекдот, він про таксистів, але якщо замінити таксиста на мотоцикліста, він буде ще правдивішим.
Здає чоловік екзамен на права. Його діалог з екзаменатором. - На рівнозначному перехресті стоять автобус, грузовик, легковий автомобіль. Хто проїде перехрестя першим? - Мотоцикліст! - Звідки там взявся мотоцикліст? Стоять автобус, камаз і легковик! - А я знаю, звідки вони вічно беруться?
Це таки правда. Я, якщо чую ззаду "взззжжж" спортбайка, зразу завмираю і дивлюся у всі три зеркала одночасно, бо фіг його знає, звідки він береться і з якого боку мого автомобіля зараз пролетить стріла на швидкості, що в 2-3 рази перевищує дозволену в місті. Ще, я живу на вул. Стрийська у Львові, хто був - знає. Рівненька, минулого року відремонтована - просто мрія стріт-рейсера. Кожного дня, після дванадцятої ночі ... ну, по звуку - кілометрів 200 на годину, не менше точно. Давайте будемо правдивими. Мотоциклісти - найбільші порушники правил серед усіх учасників руху. у нас більш-менш нормально в основному їздять чоперисти і власники маленьких дирчиків. Більшість народу на спортах, більших стрітах і ендуро - це просто кара Божа. Тому нічого дивного, що така висока аварійність з важкими наслідками.
Земляк, что тебе сказать. Если человек ездит как поц, то рано или поздно на неприятность нарвется и дай Бог, чтоб цел остался. Кстати, не важно на каком виде транспорта.
Уважаемый Rost а я бы хотел чтобы вы проехали на Хаябусе а потом послушать вас на предмет езды по правилам. Ездить на ней по правилам, как? она на первой разгоняется до 160км час а по правилам потолок 80 км час. Динамика движения спортов такова что кажется все остальные участники просто стоят а не едут. Он даже не выкручивает ручку газа просто этот мот набирает сотню за 2,4 секунды а теперь сравните с обычным авто. ЗЫ.Даже если вы будете на ней ехать то очень скоро подозреваю начнете нарушать правила
Зарегистрирован: 02 июл 2011, 00:33 Сообщений: 290 Откуда: город Киев
Мото: Geon Hammer 300
Я тут все внимательно почитал и посмотрел, как не крути в первую очередь виноват водитель авто. Стаж вождения на авто 15 лет на мотоцикле начал ездить 20 лет назад
Petrovich писал(а):
Уважаемый Rost а я бы хотел чтобы вы проехали на Хаябусе а потом послушать вас на предмет езды по правилам. Ездить на ней по правилам, как? она на первой разгоняется до 160км час а по правилам потолок 80 км час. Динамика движения спортов такова что кажется все остальные участники просто стоят а не едут. Он даже не выкручивает ручку газа просто этот мот набирает сотню за 2,4 секунды а теперь сравните с обычным авто. ЗЫ.Даже если вы будете на ней ехать то очень скоро подозреваю начнете нарушать правила
Думаю краще на ти
Я не сперечаюся про можливості мотоцикла. І розумію, чому така манера їзди. І прекрасно знаю, що якщо у тебе під капотом 5 літрів, то педаль газу обов'язково рано чи пізно притиснеться до підлоги, тому що це солодко, відчувати ревіння 8 горшків і як тебе втискає в сидіння. Просто для мотоциклістів часто водії машин "козли, які не дивляться в зеркала". А я намагаюся донести, що через манеру їзди мотоциклістів їх дуже важко засікти в зеркала, і також дуже важко спрогнозувати, де він появиться через секунду. От його фара мелькнула в правому зеркалі, а от він вже порівнявся з тобою зліва. Хай тобі грець, звідки він тут взявся? І добре, якщо ти за кермом як дома на дивані себе почуваєш, а скільки водіїв молодих, для яких не те, що дорожну ситуацію контролювати, а з машиною би справитись проблема. Ну і хамла теж вистачає, кожен день хтось намагається тебе витиснути з ряду, підрізати. Просто міжавтомобільна війна не така кривава.
А при чем тут я, или ты их по Киеву не видишь? Бусу навел как пример, я тоже передвигаюсь куда динамичнее чем авто и не пытаюсь выпендриваться, просто мот со старта улетает, он с низов прет как танк. Я хочу просто сказать что никогда на кубатурном (любом) моте водитель не будет передвигаться в режиме авто и стоять в пробках. С этим ничего не поделаешь а посему мот средство передвижения повышенного риска и желательно ответственности.
SeregaN80 писал(а):
как не крути в первую очередь виноват водитель авто.
Однаково винні. Мотоцикліст їхав між рядами, по розділовій, тобто там, де за правилами його не повинно було бути. А згідно з ПДД, кожен учасник руху при плануванні своїх маневрів повинен виходити з доктрини, що інші учасники руху дотримуються правил. Тобто, водій жипа робив маневр, думаючи, що в лівому ряді ніхто не повинен несподівано появитись. Але він теж грубо порушував - на перехрестку точно так само їхав між рядами, потім почав різко маневр, не подавши завчасно попереджувального сигналу.
Я тоже по городу на мотоцикле езжу не совсем по правилам, тем более, что 98 лошадей под задом провоцируют Однако при езде в междурядье двигаюсь на 10-15 км быстрее, не больше. И в шашки на дороге не играю.
как не крути в первую очередь виноват водитель авто.
Однаково винні. Мотоцикліст їхав між рядами, по розділовій, тобто там, де за правилами його не повинно було бути. А згідно з ПДД, кожен учасник руху при плануванні своїх маневрів повинен виходити з доктрини, що інші учасники руху дотримуються правил. Тобто, водій жипа робив маневр, думаючи, що в лівому ряді ніхто не повинен несподівано появитись. Але він теж грубо порушував - на перехрестку точно так само їхав між рядами, потім почав різко маневр, не подавши завчасно попереджувального сигналу.
Дело в том, что ДТП произошло тогда, когда один из участников ехал по своей полосе, а другой в него перестроился. А чем занимался до этого каждый из них - дело десятое. Ну представим ситуацию. На ваших глазах кто-то нарушает правила. Тот, кому вы прямо сейчас должны уступить дорогу. И что, уступать не будете, потому что он минуту назад был нарушителем?
До речі, ще один момент. Знайомий розказував. В Германії. Їхав він зі знайомим німцем, той за кермом свого автомобіля. Повертали ліворуч. Вроді пуста дорога, дворядка, не автобан. Стоять, не їдуть. "Чо стоїмо?", питає? Німець каже "зара-зара". І тут, по зустрічній мимо них проноситься мот, тільки свиснуло. Кілометрів 300 на годину йшов, напевно. Наш його не відслідкував, і якби він був за кермом, він би поїхав. І був би труп.
На наших дорогах швидкі мотоцикли появились відносно недавно. І наші водії не звикли ще до їх швидкості. Не звикли, що якщо ти подивився в зеркало, там нікого нема, повернув голову назад і почав маневр - а там уже мот. Просто не звикли. Це теж, їдучи на мотоциклі, треба приймати до уваги.
Будь-ласка! Не сприймайте мої дописи, як якісь ворожі проти мотоциклістів. Навпаки, хочеться, щоб було більше взаєморозуміння, тому і пишу.
Да!!! Летают!!! Но должен заметить-на машинах не отстают и ведут себя не лучше.А нас мало-нас беречь надо!!!!
Тут Ваня я полностью с тобой согласен И ваще нам медали за отвагу давать надо
Цитата:
Дело в том, что ДТП произошло тогда, когда один из участников ехал по своей полосе, а другой в него перестроился. А чем занимался до этого каждый из них - дело десятое.
Та все верно но водители авто часто даже не подозревают что буквально за секунду может появиться мот, ведь он так быстро набирал скорость ЭТОГО НЕ МОЖЕТ БЫТЬ думает водила но увы уже поздно, вот так все и произошло в этом случае.
А это, в первую очередь, уже проблема мотоциклиста. Если он был не в курсе, что мы в зеркалах не отражаемся, то теперь, надеюсь, знает. Как говорится, любите играть со спичками, так будьте готовы обжечься.
Kamioy писал(а):
Дело в том, что ДТП произошло тогда, когда один из участников ехал по своей полосе, а другой в него перестроился. А чем занимался до этого каждый из них - дело десятое.
Давай не намагатися когось виправдати чи засудити, а розглянути ситуацію, щоб витягнути з неї користь, в смислі досвіду на майбутнє. Чому там опинився мотоцикліст? Тому що перед тим він, порушуючи, протиснувся між машинами, їдучи по розділовій. І перехресток він проїжджав по розділовій, справа від нього їде машина по своїй смузі, і зліва, напевно теж, її просто на відео не видно. Якщо би він не порушував, його би там не було. І нікого не збив би джип. А у водія джипа було дуже мало шансів мотоцикліста відслідкувати. При цьому, це не знімає з нього вини. Але спровокував всю ситуацію саме мотоцикліст. Не можна розглядати короткий момент часу, все завжди має свої причини і наслідки, ніщо не існує відірвано від всього іншого.
Тому висновок з ситуації наступний: порушуєш - будь готовий до будь-яких несподіванок - що тебе підріжуть, що не помітять. І не нарікай, якщо це станеться. Просто прийняти це, як правило гри. Ну і - "хто без гріха, хай кине в мене камінь", тобто сам грішиш - не осуджуй інших, тому що це вже фарисейство, самому грішити, а від інших вимагати праведності.
Ну, десь так
VANO-SS писал(а):
Люди добрые!!!! Эт чтож получается-мы еще и вампиры??!!
Супер! Значить, мене напевно десь вкусив мотоцикліст, що я почав собі двоколісного коника шукати
Рост, давай дождемся того момента, когда ты купишь мотоцикл и посмотрим, будешь ли ты ездить в междурядье Учитывая твой автоопыт, как я понял, освоишься ты довольно быстро.
Еще раз процитирую себя же, дабы подтвердить, что в принципе в данной ситуации занимаю нейтральную позицию:
Цитата:
любите играть со спичками, так будьте готовы обжечься
Зарегистрирован: 02 июл 2011, 00:33 Сообщений: 290 Откуда: город Киев
Мото: Geon Hammer 300
Дело в том, что ДТП произошло тогда, когда один из участников ехал по своей полосе, а другой в него перестроился. А чем занимался до этого каждый из них - дело десятое. Ну представим ситуацию. На ваших глазах кто-то нарушает правила. Тот, кому вы прямо сейчас должны уступить дорогу. И что, уступать не будете, потому что он минуту назад был нарушителем?[/quote] Полностью поддерживаю
Мото: GEON Tourer 350 карбюратор 2012 г.
Тел.: 050-332-25-11
Цитата:
Вважаю - дуже хороший досвід для мотоцикліста - поїздити хоч трохи за кермом автомобіля. Тоді, їдучи мотоциклом, значно легше буде розуміти, чого чекати від автомобілів.
Не надо таких поучений. Насколько я знаю, многие на этом форуме как раз с корыт пересели на мото.
В этой ситуации однозначно виноват водитель авто. Поскольку, как говорится "не фиг булки раслаблять... " - надо было ему лутчше по зеркалам смотреть, дабы полностью контролировать окружающую ситуацию. А то, что водитель мото мог предвидеть маневр авто - так это уже другой вопрос....
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 38