Пане Влодку не збивайте з задуманого . Від повернення не вдається покататись через кляті дощі, тому надіюсь на південь, тепло і сонечко. А по дорозі планую зібрати всі цікавинки, але все може бути, я про зміну напрямку. Дякую.
Лесь, если поедите через Николаев - Херсон- пересекайте Днепр и по левому берегу прямая дорога на Мелитополь. Участок от Новой Каховки до Мелитополя в народе называют - голодная трасса. Вот не советую, ехать по ней там есть участки очень хреновые, неделю назад наш форумчанен Терса на версусе возвращаясь домой поломал раму!!! Поэтому с Херсона возми направление Новониколеевку (Гениченс) и на Мелитополдь. Этот участок более популярен и по дороги заскочиш в заповедник Аскания Новая, там и переночевать можно и есть что посетить. Это южное направление.
_________________ Четыре колеса возят тело, а два - ДУШУ!!!
Пане Юрку, щиро вдячний за підказку, але певне зрезигную із свого задуму. Зібравши всі відгуки та оцінки про бажані місцини до огляду так і стан доріг... Словом - запрошую на сплав Дністром ( човнами ), а далі буде. Дякую за поради і всім здійснення мрій.
Наближався день літнього сонцестояння і мучила мене думка, не потрапив на Камяну Могилу, але ще є капища поблизу, на яких ще не був. Головне ідея! Вперед! На "легких ендуриках" - Беник і БМВ 1150R, вирушили на пошуки скелі Триніг. Всі ці місця описав і показав вам Віталик-Дідо у "своїй Шкандинавії", тому детально не описуватиму побачене, але захоплення від побаченого хочеться передати. Зустрілись із товаришем в Золочеві і поправцювали на Підкамінь польовими дорогами включивши в оглядини витоку Західного Бугу.
Прекрасні у нас мотоцикли, але по дорозі (стежках) не раз шкодував, що не поїхав юбриком, на пісках не хочуть наші бегемотики слухатися. Щасливо добралися до с.Підкамінь, походили пооглядали красоти, перепочили і далі на пошуки Тринога.
Для тих хто захоче відвідати Тринога, рекомендую скачати карту місцини і шукати по координатах, інтернет і звязок в тих місцях пропадає. Дальше виїхали на трасу і поскільки сонечко нагріло нас потужно, шукали ми водойму, що б застудити голови. Не легка це справа, а можливо привичка до гірських річок, довго не давала нам відваги скочити в водойми, що зустрічались по дорозі, але знайшли. На березі розкинули намети і студились до ночі і заодно рятувались в воді від проклятущих комариків
Ще про Триніг, інформацію можна вичитати з нету, але пооглядати, відчути його силу і красу, треба підійти, доторкнутись, посидіти - не передати. Щасливий, що побачив! Ранок на ставі був коротким, бо тіж комарики надавали нам прискорення. Старт на Дубно, замок-фортеця, знимок нема, бо вже був, а товариш пішов на оглядини. Ну раз ми вже в Дубно то як не пооглядати і не потиснути правицю Діду, мобільний звязок в поміч! Зустрілись, поговорили і поендурили ну і застудили голови в "аквапарку" св.Анни. А дальше була дорога додому в грозовицю, зливу, але це на враження не вплинуло і задоволення від поїздки не зіпсуло! Навпаки! Всім гарних поїздок.
Далі місяць, як повернувся з поїздки Балканами, а все нема часу похвалитись, розповісти і можливо трішки показати. Оскільки Беник на час старту не був готовий (помпа) взяв Девільку (слава Соітіро) завжди готова і без чіткого, визначеного плану рушили на пвденний захід.
Єдине я знав, що хочу побачити - Низькі Татри, Словацький Рай( заповідник), і звичайно море. Відповідно і дорогу вибирав цікаву, звивисту, мальовничу і без автобамів. Заїхали через Польщу і через Бєщади, а по нашому Бескиди, вздовж кордону зі Словаччиною помандрували звиджувати світ. Знимок з цієї ділянки мало бо спішили до сутінків добратись на Словаки. Дороги вузенькі, гладенькі словом пісня і задоволення. Пролетіли табличку переходу в Словаччину і почали приглядатись де притулити голови.Закінчилось тим, що зїхали на бічну доріжку і недалеко села на полянці розкинули намети.
Словаччину приходилось перетинати не раз, але як правило автобаном бо була інша кінцева мета, а тут... ми їхали глибинкою, все буде описове, але повірте, я від цієї країни в захоплені і вона заслуговує на окрему кількаденну поїздку. Зелень, серпантини, потічки з водоспадами, чистота!!!
Національний парк Словацький Рай ніби створений для байків. А для різноманітності заїхали на екскурсію в Банську Щавницю, містечко в якому маса музеїв і шахт в яких добували золото, озеро вода якого в свій час приводила в рух вагонетки і т.д Але, нас чекає море. Наступну зупинку намітили в м.Хевіз -Угорщина. Хотілося поніжитись в термальних водах озера.
І знову знимки не в тому порядку вибачайте. Розмістились ми в кемпінгу в самому центрі Хевізу. Озеро закривалось за годину від нашого приїзду, але за парканом нашої зупинки місцеві показали купальню. Вода що витікає з озера каналом протікає далі і впадає в оз.Балатон. Словом - ми мали прекрасну безоплатну купіль. Ніч... це було щось, таких громів і блискавок і дощів я давно не переживав, але вижили. Наступний ранок купіль в озері і далі до моря.
Вечеря в Хевізі. Озеро не знимкував бо я його знаю і люблю, а про звіти і дописи якось не думалось в той час. Але як каже мій колєга, " нащо знимкувати в гуглі все є!"
Дякую за підказку, спробую. Зібрались і рушили до моря. На мапі провели найкоротшу лінію і випало містечко Сєнна, вперед. І на одній із заправок в Хорватії зустрічаєм поляка і австріяка і для мене ця зустріч найбільш життєствердна і оптимістична. Молодший пан на БМВ-джі ес 1200, мій ровесник 61рік, газдує в Австрії з часів революції при Ярузельському. Старший пан Яцек 75 років!!! на Хонді ХР 500... Їх життєві історії то окрема тема і гідна опису, але хлопаки їдуть до Албаніїї, бо решту Європи вони вже бачили! Вечером ми зустрілись в кнайпі за піццою і пивом то мали можливість наговоритись.
Потихеньку добрались до моря. Пошук житла - на кемпінгу табличка ФУЛ, але тут же на скутерах сидять хлопчики, взяли за руку і повезли на оглядини апартаментів. З другого разу підійшло.
Був вечір, відпочинок, спілкування з поляками і вітер... Не звернув спочатку уваги в цю першу ніч на узбережжі на нього, а як виявилося пізніше, сезон завершується в цей час скоріш за все із-за вітрів, а не із-за температурного режиму. Пробую вставляти в текст, але мої комп здібності таки завершились на рівні тамагочі. Це ще допишу і більше не буду вас нервувати.
Узбережжя... Щвидкість руху 50км і це чітко і без порушень бо контроль поліції, радар та й хочеться бути бодай тут нормальним, законопослушним і отримувати від цього задоволення. Якщо і були по дорозі Шумахери, тобто хери, перепрошую, то наші або московити
Пройшов час і захоплення і враження відчуваються вже не так гостро, але від красот побачених мож стати зизооким. Одне око прикуте до дороги, а дркуге гарячково обмацує бухточки, кольори дна моря, гори і ліси і запах...
Дальше нам захотілось подивитись на міста, архітектуру... Заїхали в м.Спліт, гарно, красиво, центр міста збережена стара архітектура, але навіть в легкому екіпі екскурсія нам не вдалась - жара! Вирішили, що вже Дубровнік оглянем.
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 6